center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Allendorf

Een verblijf boeken op een gezellig vakantiepark in Allendorf en omgeving? Een huisjespark is iets waar Nederlanders van houden: de verblijven zijn comfortabel, ze bieden ontzettend veel faciliteiten, voor de kinderen is vaak animatie en een zwembad en last but not least: alles is verscholen in het groen. Ideaal voor het jaarlijkse familieweekend of een paar dagen weg met vrienden. Verderop op deze pagina bekijk je relevante tips en weetjes over huisjesparken in dit gebied. Via de weergegeven reisorganisaties boek je gemakkelijk en snel een bungalow of huisje op de meest professionele bungalowparken in de omgeving van Allendorf.

  • Allendorf is een bijzondere en geliefde vakantieplek in Rijnland-Palts, Duitsland.
  • Vakantiehuis-parken in deze regio zijn er in grote getale: Dit is te verklaren door de rustgevende natuur en wandel- en fietsgebieden.
  • In elke maand biedt deze regio voldoende inspanning en ontspanning. Denk aan bootje varen en golfen.
  • Rondom deze bestemming is een groot aanbod kindvriendelijke accommodaties en parken met entertainment, zwembad, kidsclubs, animatie, speelhallen, speeltuin.
  • Vakantieaccommodaties op resorts in de buurt kosten zo’n €63 p/nacht.
LocatieAllendorf
GebiedRijnland Palts
LandDuitsland
Temperatuur13 °C
Wild kamperenDeels toegestaan
Vignet nodigIn veel Duitse steden is een milieusticker nodig
TolwegDe wegen zijn tolvrij
SpreektaalDuits
Gemiddelde overnachtingsprijs (weekend)€290

Bungalowpark in de buurt van Allendorf boeken

Allendorf is hip gezien de veelzijdige natuur en de mogelijkheden voor dagtrips. Op een park in deze streek kan jij dus voldoende kanten op. De stilte ervaren in een volledige ingerichte lodge of met de gehele familie in een groepsaccommodatie? Je hebt dus heel veel opties! Hierna leggen we in 5 stappen uit hoe jij een vakantiehuisje in Allendorf voordelig en snel kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Allendorf reserveren

  1. Kies een park

    Bedenk eerst waar je jouw boeking wil doen. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit ketens zoals Landal, Europarcs, Belvilla, Molecaten, Center Parcs, Roompot en RCN, Succes Holidayparcs, Sunparks, Pierre & Vacances, Topparken, Hogenboom en natuurlijk Upladparcs, Novasol, Holidaysuites, Interhome, Ourthe & Somme, FranceComfort. In aanvulling hierop zijn er ook kleinschalige losse parken en diverse boekingsplatforms als Bungalowspecials, Vakantieveilingen.nl, Airbnb, Natuurhuisje.nl, Booking.com. Kijk in ieder geval goed naar waar het park gelegen is en welke voorzieningen het park biedt. Denk aan binnenzwembad en oplaadpunten voor elektrische auto’s.

  2. Het aantal dagen kiezen

    Zoek uit welke aankomstdag je wilt en het aantal dagen. Vaak gekozen reisperiodes zijn een midweek, weekend of hele week en let ook zeker op de schoolvakanties. Boek je vlak voor vertrek? Dan heb je soms recht op last-minute voordeel. Selecteer hier overigens ook het aantal personen.

  3. Zoek uit welke huuraccommodaties er zijn

    Je wordt doorgestuurd naar een tabel met de potentiële chalets, cottages, huisjes, huurhuisjes, bungalows, groepsaccommodatiesen daarbij soms ook staplekken, ingerichte tenten, safaritenten, glamping-opties, villa’s. Raadpleeg ook de foto’s en bekijk over welke faciliteiten het huisje beschikt (dit zijn bijvoorbeeld televisie, vaatwasser, open haard, terras, sauna, bubbelbad). Vraag een prijsindicatie op en start je reserveringsaanvraag voor het type verblijf dat aansluit op jouw reiswensen.

  4. Bij te boeken extra’s

    Maak het jezelf nog gemakkelijker met extra pakketten. Denk dan bijvoorbeeld aan zachte handdoeken, ontbijt aan de deur of kids-arrangementen. Ga je met de hele familie, en neem je veel spullen van thuis mee? Boek dan ook extra’s zoals een box, speelkleed, kinderstoel, speelhoek, traphek, wipstoel.

  5. Reservering afronden

    Controleer het gekozen vakantiehuisje en de periode en verstrek je persoonsgegevens. Betalen gaat gemakkelijk met diverse gangbare betaalmethodes zoals Overschrijving, Creditcard of iDeal. Het wordt aanbevolen om een privé-account aan te maken op de site. Hiermee kan je gemakkelijk de details van je reservering bekijken, een annulering of wijziging doorgeven of extra’s toevoegen.

vakantieparken-allendorf-duitsland-vergelijken

Aanbiedingen oktober 2024: goedkoop vakantiepark regio Allendorf (Rijnland Palts)

Via deze website check je altijd de meest aantrekkelijke bungalow vouchers bij toonaangevende resorts zoals Center Parcs, Europarcs, Interhome, Novasol, Roompot, Belvillaen reisorganisaties als Suntip, D-reizen, Stip Reizen, Prijsvrij, Sunweb. Bezoek ook eens de Jong Intra Vakanties, Thomas Cook, Oad, Alltours, Corendon. Veel mensen kiezen voor de last-minute deals en niet te vergeten vroegboekkorting. Kies een van de uitgelichte parken en bekijk zelf welke speciale arrangementen er beschikbaar zijn. In de onderstaande opsomming delen we de diverse type voordeelacties en deals voor oktober 2024.

  • Populair zijn last-minute aanbiedingen in oktober. Daarmee ontvang je een extra korting als je de boeking afrondt vlak voor de vertrekdatum.
  • Vroegboekkorting: een aantrekkelijke korting wanneer je maanden voor vertrek een reis boekt.
  • Kortingscodes kan je invullen in de laatste stap van jouw boeking.
  • Familiekorting: extra voordelig met het hele gezin op reis.
  • Seniorenkorting: aantrekkelijk voordeel voor ouderen van 55 jaar of ouder.
  • Pretpark combideals: Combineer het vakantiepark met de mooiste dierentuinen en attractieparken.
  • Vermijd het hoogseizoen: In de maanden juli en augustus (schoolvakantie) is het extra druk.

Boekingshulp: hoe kies ik een recreatiepark?

Ontdek het mooie Allendorf en ervaar lekkere streekgerechten, opmerkelijke plekken en rustige avondjes. Ga je op reis met kinderen, met je vrienden, het hele gezin of juist even met z’n tweeën? Voor elke situatie is er een geschikte accommodatie. Hieronder ondersteunen we jou bij het achterhalen van het beste vakantiepark in Allendorf! Klik eventueel verder naar Natuurhuisje.nl.

Zoek op basis van ligging en faciliteiten

De familieparken rond Allendorf hebben echt een fijne ligging in de natuur. Geef jij de voorkeur aan een camping die een kenmerkende ligging heeft? Hieronder helpen we jou op weg.

  • Vakantieparken aan het water: samen met de kids zwemmen, varen en vissen (in bijv. een zwemvijver, meertje, rivier, beekje).
  • Vakantieparken in het bos: omringd door een prachtig groen landschap.
  • Huisdieren toegestaan: de hond kan gewoon mee in de bungalow.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: perfect voor kinderen of huisdieren die bang zijn voor het vuurwerk.
  • Omgeving van attractiepark of dierentuin: speciale arrangementen inclusief dagtickets voor een dagje uit.
  • Park aan zee: direct aan de kust / het strand verblijven in een chalet.

Exclusieve recreatieparken rondom Allendorf vergelijken

Trakteer jij jezelf dit jaar op een bijzondere luxe vakantie? Het is heerlijk als je je nergens zorgen om hoeft te maken. Zoek dan tussen het aanbod luxe bungalowparken en reserveer een weekje weg bomvol ontspanning en bezinning. Genieten van een eigen wellness bungalow. Soms geniet je zelfs van een eigen whirlpool, bubbelbad, jacuzzi, sauna. Soms is er ook een spa aanwezig (met bijvoorbeeld massage).

  • Wellness / Spa: sfeervol, modern en luxe ingerichte bungalows.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: een hottub geeft warme in de winter en verfrissing in de zomer.
  • Privé zwembad: jong en oud vermaakt zich aan het binnenzwembad.
  • Privé Sauna: een eigen sauna helemaal voor jullie zelf (soms ook met zonnebank).
  • Beauty & Schoonheidssalon: laat je nagels, haar en huid behandelen door een specialist.
  • Verzorgingstype: geniet volpension, halfpension, logies en ontbijt of all inclusive.
  • Restaurants (À la carte): een luxe restaurant gelegen op of vlak buiten het park.
  • Adults only: luxe hotels en verblijven zonder kinderen.

De tofste kindvriendelijke parken met zwembad in Rijnland Palts

Het familiepark is ideaal voor een familieweekend. Een belangrijke eigenschap is dat er genoeg te doen is. Denk o.a. aan bowling, indoor-speeltuin, speelpark, speeltoestellen, theater, spelletjes. In Duitsland heb je de keuze uit comfortabele gezinsparken met nieuwe zwembaden. Geniet onder andere van: waterattracties, stroomversnellingen, (overdekt) binnenbad, (verwarmd) buitenbad, waterglijbanen, kinderbad. Op steeds meer parken vind je zelfs een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief bolderkar, kinderbed, wandelwagen, kinderstoel, reiswieg, babybadje. Eventueel kan je ook kiezen voor een huisje met omheinde tuin.

  • Subtropisch binnenbad: een subtropisch zwemparadijs waar het aangenaam warm is.
  • Verwarmd buitenbad: heerlijk buiten zwemmen als het mooi weer is.
  • Privé (binnen) zwembad: lekker zwemmen ongeacht het weer.
  • Zee, rivier, recreatieplas of meer: lekker spelen, buiten zwemmen of bootje varen.
  • Ligweide / Zonneweide: na het zwemmen opdrogen in de zon op een ligbed of handdoek.
  • Speeltuin / speelhal: de kinderen ontmoeten snel leeftijdsgenoten.

Mooiste vakantiepark Allendorf online reserveren?

Bekijk luxe accommodaties Duitsland en stel jouw reis samen

Vakantieparken met hond: mag mijn viervoeter mee?

Wil je een voordelig vakantiepark in Allendorf met hond? In en rondom deze plek zijn er grote en kleine vakantieaccommodaties te vinden waar ook jouw huisdier lekker mee mag. Je kunt prachtige wandelingen maken. Vervolgens kan je lekker samen op adem komen in de huisdiervriendelijke bungalow. Deze buurt is zeer geliefd bij hondeneigenaren.

  • In dit gebied heb je tal van parken waar de hond mee kan.
  • Houd rekening met een toeslag van ongeveer €5 per nacht per huisdier.
  • Hondvriendelijke parken maken het je erg gemakkelijk: hondenmand, voerbakken, ruime wandelgebieden, hondenstrand, hondenbench, hondendouche.

Zoek een passende accommodatie

in 2024 kan je een keuze maken uit tal van leuke huisjes. Elk vakantiehuis heeft zo weer zijn eigen sfeer en karakteristieken. In de lijst hieronder vind jij een uiteenzetting van de meest voorkomende verblijven. Bekijk ook eens deze parken: Feriendorf Naturpur, Pierre & Vacances Résidence Les Citronniers of Pierre & Vacances Résidence Le Clos d’Eguisheim.

  • Bungalow: vak een klein en schattig huisje met 1 verdieping.
  • Chalet / lodge: een sfeervol boshuisje met veel ruimte om zich heen.
  • Appartement: een luxe uitgeruste hotelkamer bomvol voorzieningen.
  • Stacaravan / Mobile home: een kleine recreatiewoning met eigen ingang en tuin.
  • Glamping: kampeerspullen mag je thuislaten, de ingerichte tent (lodgetent) is van alle gemakken voorzien.
  • Staanplaats: zet de caravan of vouwwagen op en zet je bijzettent erbij.

Bekijk de veel gekozen reisperiodes

Veel vakantieresorts in de buurt van Allendorf zijn vrijwel het hele jaar open. Rondom de schoolvakanties zijn de parken sneller gevuld dan normaal. Het kan handig zijn om voor de vakanties op tijd jouw accommodatie vast te leggen. In de punten hierna delen we de meest geselecteerde vertrekmaanden.

  • Weekendje weg: een mini vakantie van 3 of 4 dagen waar je helemaal tot rust komt.
  • Midweek: een mini vakantie van 5 dagen om er lekker tussenuit te zijn.
  • Week: vaak van vrijdag tot vrijdag lekker genieten van het park.
  • Zomervakantie: Dit jaar gepland tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Parkgasten zijn gek op parken aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf van (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op toffe Duitse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) is het gezellig druk op de huisjesparken.
  • Voorjaarsvakantie: genieten van de voorjaarszon op een heerlijk bungalowpark (valt dit jaar op (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: van (27 april t/m 5 mei 2024) kun je op een bospark maximaal genieten van de natuur.
  • Feestdagen: Speciale arrangementen rondom Oud en nieuw: (31 december 2024), Pasen (31 maart 2024), Hemelvaart (9 mei 2024) en Pinksteren (19 mei 2024).

Groepsaccommodaties voor families en vrienden

Wil jij een groepsaccommodatie in Allendorf voor een onbezorgd familieweekend, reünie of een weekendje met vrienden? Informeer dan naar een groepsverblijf: dit is een grote en knusse accommodatie met vrijwel alle benodigde voorzieningen. De omgeving van het vakantiepark biedt sport, spel en animatie: denk aan fietsverhuur en windsurfen. Bijgaand vind je na positieve aspecten van kleine en grote vakantiehuizen in Allendorf.

  • 2 personen: een luxe tiny house of kleine vakantiewoning voor stellen.
  • 3/4 personen: royale cottage met tweepersoonskamer en eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: volledig ingericht met open haard en eigen badkamers.
  • 7/8 personen: met veel luxe, ruimte en privé zwembad (4 tot 5 slaapkamers).
  • 9/10 personen: lekker ruime woning met veel luxe en inclusief eindschoonmaak.
  • 11/12 personen: Een aangenaam vakantieverblijf met voldoende slaapkamers. Inclusief een volledige keuken (met vaatwasser) en bedlinnenpakket.
  • 13/14 personen: Natuurlijk met Internet (WiFi) en een grote televisie.
  • 15/16 personen: een XL-villa met optioneel kindermeubilair en van alle gemakken voorzien inclusief buitenkeuken, kookgedeelte, diepvries, wasmachine, koelkast, oven en magnetron, balkon.
  • 20+ personen: de grootste vakantieverblijven, ook als vergaderlocatie te huren.

Kostenindicatie van een familiepark oktober 2024

Zoek jij naar de kosten die komen kijken bij een vakantieverblijf huren in Allendorf? In de tabel hieronder doorzoek je de actuele tarieven van een weekendje in de veel gezochte verblijven. Mogelijk ook interessant: de leukste parken in en rondom Allenbach, Alflen of Alf.

Soort verblijfPrijs weekend
Bungalow€435
Chalet€387
Stacaravan of Mobil Home€242
Ingerichte tent€193
Groot vakantiehuis€1160
Geschatte prijs vakantieverblijf op huisjespark omgeving Allendorf.

Vind de tofste kindvriendelijke bungalowparken binnen jouw budget

Bekijk last-minute acties en reserveer voordelig een accommodatie.

Vakantieparken Allendorf vergelijken: Betrouwbare reisorganisaties en aanbieders

Vakantiehuizen kan jij eenvoudig bespreken bij veel verschillende touroperators. Je hebt bijvoorbeeld individuele parken, websites waar je particuliere huisjes kunt boeken en boekingssites als Airbnb of Booking.com. Wij bieden de toonaangevende verhuurbedrijven in het gedeelte hieronder.

  • Center Parcs: De leukste belevenissen voor elke leeftijd.
  • Roompot: Flexibele boekingsvoorwaarden en betaaltermijnen.
  • Landal GreenParks: Grootste aanbod bungalows en appartementen midden in de natuur.
  • Topparken: Bomvol faciliteiten voor jonge en oudere gasten.
  • Europarcs: Je kunt altijd tot 15% vroegboekkorting ontvangen bij Europarcs.
  • Novasol: Prachtige (particuliere) huisjes op unieke locaties in Europa.
  • Belvilla: Hele mooie en verrassende bestemmingen binnen Europa.
  • Natuurhuisje: Volledige controle over je boeking en vakantieverblijf.
  • Bungalowspecials: Het meest complete aanbod bungalows & vakantieparken.
  • Pierre & Vacances: Diverse eigen residenties, parken en premium huisjes.
  • Interhome: Service ter plaatse en een 24/7 hulplijn.
  • Booking.com: Een van de grootste aanbieders met ook veel vakantiehuisjes.
  • Airbnb: Vakantiewoningen, huisjes, strandhuizen en unieke woningen.
  • Reisbureaus: Sunweb, Corendon, Prijsvrij, Vakantiediscounter, D-reizen, Thomas Cook voor een onvergetelijke verre reis of een ontspannen all-inclusive vakantie.

De weersvoorspellingen voor de komende week

In deze regio is er een fijn zeeklimaat. De beste tijd om hiernaartoe te gaan is mei, juni en september. Over het hele jaar genomen is het hier gemiddeld 13 °C. De kalendermaand juli is gemiddeld het warmst (29 °C). In de grafiek hieronder vind je het weer voor de vakantiebestemming Allendorf (Rijnland-Palts).

Weerbericht dinsdag 22 oktober 2024


Hoe gaat het huren van een recreatiewoning in z’n werk?

Waarom een huisje huren op een bungalowpark in Allendorf?

Allendorf heeft een prachtige groene omgeving waar elke vakantieganger het naar zijn zin zal hebben. In dit gebied voel je meteen een zorgeloos vakantiegevoel. Het vastleggen van een vakantieaccommodatie op een bungalowpark is beslist de moeite waard. Alles wat je nodig hebt is aanwezig op het park, er zijn veel activiteiten voor de kinderen en de campings zijn gelegen op mooie groene plekken.

Hoe zit het met honden op het park?

Ja, je hebt vakantieparken met hond toegestaan in Allendorf en omgeving. Over het algemeen zijn er max. 2 huisdieren toegestaan per accommodatie. Er zijn een aantal spelregels: de hond houd je altijd aan de lijn en jouw hond of kat mag geen last van vlooien hebben. Enkele grote parken hebben ook diverse hondenbungalows. In aanvulling hierop heb je ook nog de huisdiervrije vakantieparken.

Welke bezienswaardigheden en activiteiten zijn er in de omgeving?

Allendorf hoort bij het gebied Rijnland-Palts, in Duitsland. Dit is een mooie Duitse en sfeervolle plek. In deze natuurrijke plek kom je helemaal tot rust en er is voldoende te beleven. Ook zijn er diverse opties voor een dag(deel) naar knusse plekjes en amusementshallen. Wil je graag sporten? De actieveling komt aan zijn trekken met onder andere: watersporten, kajakken, klimmen, varen, paardrijden, mountainbiken.

Wat zijn de prijzen van een huisje huren op een recreatiepark?

Een huisje huren op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Allendorf kan je al realiseren vanaf €63 per nacht. Dat is een stukje kostbaarder dan een particulier vakantiehuisje of een plekje op een camping voor je eigen caravan of tent. In ruil daarvoor profiteer je wel van extra comfort zoals o.a. open haard, eigen slaapkamer, hottub, eigen terras, extra privacy, ingerichte keuken. Advies: boek met vroegboekvoordeel of boek met last-minute voordeel om nog voordeliger een huisje vast te leggen.

Plaats een reactie