center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Halsdorf

Even lekker op vakantie op een tof vakantiepark in Halsdorf en omgeving? Een bungalowpark is iets waar Nederlanders van houden: de cottages bieden veel luxe, je hoeft het park niet af, kinderen kunnen er heerlijk spelen en zwemmen en de parken hebben ook nog eens een fantastische ligging. Vaak geboekt voor een weekendje met familie of quality time doorbrengen met je partner. Op deze website bekijk je uitgebreide tips over recreatieparken in dit gebied. Bij de uitgelichte boekingssites boek je zonder gedoe een accommodatie op de leukste bungalowparken in de omgeving van Halsdorf.

  • Halsdorf is een veel bezochte en geliefde vakantielocatie in Rijnland-Palts, Duitsland.
  • Familieparken in dit gebied zijn er volop te vinden: Dit is toe te schrijven aan de nabijgelegen natuur en diversiteit in dagtrips.
  • Over het algemeen kan je hier heel veel kanten op. Ga bijvoorbeeld eens hiken en tevens racefietsen.
  • In de regio heb je diverse kindvriendelijke campings en resorts met kinderboerderij, speeltuin, animatie, zwembad, entertainment, kidsclubs.
  • Vakantieverblijven op een resort in deze regio kosten +/- €63 per nacht.
LocatieHalsdorf
RegioRijnland Palts
LandDuitsland
Gemiddelde temp.13 °C
Wild kamperenDeels toegestaan
Vignet nodigIn veel Duitse steden is een milieusticker nodig
Tol betalenDe wegen zijn tolvrij
VoertaalDuits
Gemiddelde overnachtingsprijs (weekend)€290

Bungalowpark in de buurt van Halsdorf boeken

Halsdorf is populair vanwege de bijzondere natuur en de vele uitstapjes die je kunt maken. Op een resort in deze provincie hoef jij je dus niet te vervelen. De stilte ervaren in een knusse bungalow of met de complete familie in een groepsaccommodatie? Het is allemaal mogelijk! In het volgende blokje lees je in detail hoe je zo’n vakantiehuisje in Halsdorf het snelste kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Halsdorf reserveren

  1. Maak een keuze uit de aanbieders

    Bekijk eerst waar je wilt gaan boeken. Zo kun je specifiek zoeken naar parkketens zoals Libéma, Landal, Molecaten, Belvilla, Center Parcs, Roompot en Pierre & Vacances, Sunparks, Succes Holidayparcs, RCN, Topparken, Oostappen maar ook Interhome, Upladparcs, Holidaysuites, Dancenter, FranceComfort, Novasol. In aanvulling hierop zijn er ook kleinschalige zelfstandige parken en online aanbieders zoals Voordeeluitjes, Vakantieveilingen.nl, Booking.com, Airbnb, Natuurhuisje.nl. Bekijk kritisch de ligging van het park en welke voorzieningen het park biedt. Denk aan speeltuin en tafeltennis.

  2. Reisperiode selecteren

    Kies een geschikte vertrekdag en kies de verblijfsperiode. Populaire verblijfsperiodes zijn een hele week, midweek of weekend en alle jaarlijkse schoolvakanties. Ga je op het laatste moment boeken? Informeer dan naar de last-minute aanbiedingen. Let op: je moet ook het aantal reizigers doorgeven.

  3. Bekijk de verschillende huuraccommodaties

    Nu tonen ze een pagina met het actuele aanbod bungalows, huisjes, chalets, groepsaccommodaties, huurhuisjes, stacaravansen mogelijk ook ingerichte tenten, tiny houses, staplekken, safaritenten, glamping-opties. Bekijk foto’s en vind uit welke voorzieningen inclusief zijn (bijv. draadloos internet, vaatwasser, televisie, terras, sauna, open haard). Vergelijk de diverse prijzen en kies het soort accommodatie dat past bij jouw eisen.

  4. Services en extra’s

    Veel resorts geven je de keuze uit additionele services. Je kunt soms kiezen voor een handdoekenpakket, een gevulde koelkast bij aankomst of juist een voorkeursligging. Gaan er kleine kinderen mee, en heb je slechts beperkte kofferbakruimte? Boek dan ook extra’s zoals een kinderstoel, speelhoek, speelkleed, reisbedje, box, wipstoel.

  5. Boeking afronden

    Check de aankomst- en vertrekdag en de accommodatie en vul contactgegevens en je adres in. De aanbetaling gaat gemakkelijk met betaalmethodes als iDeal, Bankoverschrijving of Creditcard. Vaak heb je de mogelijkheid om een account aan te maken. Met dat account kan je jouw vakantiegegevens bekijken, een annulering of wijziging doorgeven of extra’s bijboeken.

vakantieparken-halsdorf-duitsland-vergelijken

Aanbiedingen september 2024: goedkoop vakantiepark regio Halsdorf (Rijnland Palts)

Op onze vakantiepark-vergelijker doorzoek je altijd de meest betaalbare bungalow actiecodes bij klantgerichte vakantiepark ketens als Interhome, Belvilla, Center Parcs, Europarcs, Novasol, Landal GreenParksen tevens reisorganisaties zoals D-reizen, TUI, Stip Reizen, Sunweb, Suntip maar ook Alltours, Corendon, Oad, Thomas Cook, Vakantiediscounter. Er is een grote voorkeur voor de last-minute vakanties en de aantrekkelijke vroegboekkorting. Kies het park dat bij je past en check de actuele kortingen en acties. In de opsomming hieronder vind jij aanvullende informatie over kortingsacties en prijsknallers voor september 2024.

  • Als jij een last-minute aanbieding in september boekt krijg je extra korting wanneer je in de weken voor vertrek reserveert.
  • Soms bieden ze vroegboekkorting aan. Dat resulteert in een aantrekkelijke korting als je nu alvast voor volgend seizoen boekt.
  • Kortingscodes geven soms recht op een bepaalde vaste of % korting.
  • Familiekorting: profiteer van voordeel voor de hele familie (incl. kinderen).
  • Seniorenkorting: aanvullende voordelen voor ouderen (55 plussers).
  • Pretpark aanbiedingen: Een goedkoop dagticket voor een attractiepark of dierentuin in de buurt.
  • Reis in het voorseizoen of naseizoen (niet in het hoogseizoen): Tijdens schoolvakanties zijn de prijzen hoger.

Ondersteuning: het vergelijken van recreatieparken

Ontdek het vele moois in Halsdorf en ondervind heerlijke lekkernijen, sportieve uitjes en rustgevende flora en fauna. Ga jij reizen samen met kinderen, een vriendengroep, de familie of met je partner? Voor groepen klein en groot is er een goede accommodatie te vinden. Via onze site supporten we jou met het reserveren bij het beste vakantiepark in Halsdorf! Klik eventueel verder naar Pinksteren.

Specifiek zoeken op ligging of faciliteiten

De familieparken rond Halsdorf hebben over het algemeen een rustige ligging nabij of in een natuurgebied. Geef jij de voorkeur aan een camping met bepaalde kenmerken of ligging? Je kunt kiezen uit verschillende liggingen.

  • Vakantieparken aan het water: zwemmen, kanoën, surfen, zeilen of vissen (in bijvoorbeeld een rivier, beekje, zwemvijver, recreatieplas).
  • Vakantieparken in het bos: zoek de stilte en schaduw op een boscamping.
  • Huisdieren toegestaan: Lekker samen wandelingen maken met de hond.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: vermijd knallen en flitsen tijdens de jaarwisseling.
  • Overnachting nabij pretpark of dierentuin: op max. 15 minuten afstand van een dagje uit.
  • Park aan zee: vakantiewoningen aan het strand / de kust boeken.

Luxueuze recreatieparken rondom Halsdorf vergelijken

Geef jij de voorkeur aan luxe vakanties? Even alleen genieten met je gezin? Filter van op luxe bungalowparken en reserveer een weekje weg vol met gemak en bezinning. Steeds meer parken bieden zo’n luxe wellness bungalow. Geniet van jouw eigen sauna, bubbelbad, privé zwembad, jacuzzi. Aan het einde van de dag kan je nog langs de spa voor een massage.

  • Wellness / Spa: de perfecte plek om te ontspannen.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: een luxe accommodatie met een eigen hottub.
  • Privé zwembad: profiteer van exclusieve toegang tot een binnenzwembad.
  • Privé Sauna: het reinigt jouw huid en het zorgt voor minder gespannen spieren. Een zonnebank op aanvraag.
  • Beauty & Schoonheidssalon: laat je verwennen bij de kapper, pedicure of masseur.
  • Verzorgingstype: kies uit all inclusive, logies en ontbijt, volpension of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): bij een wellness weekend hoort ook een bijzonder etentje!
  • Adults only: gasten moeten minimaal 18+ zijn (volwassen).

De mooiste kindvriendelijke parken met zwembad in Rijnland Palts

Zo’n familiepark is aan te raden voor een weekendje met de hele familie. Wat dit type park kenmerkt is dat er ook voor kinderen genoeg voorzieningen aanwezig zijn. Onder andere indoor-speeltuin, speeltoestellen, theater, spelletjes, speelpark, bowling. In Duitsland tref je prachtige gezinsparken met spectaculaire zwembaden. Zo kun je rekenen op: kinderbad, waterattracties, (verwarmd) buitenbad, peuterbad, waterglijbanen, stroomversnellingen. Optioneel kan je een aanvraag doen voor een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief kinderbed, kinderstoel, reiswieg, traphekje, wandelwagen, bolderkar. Kinderen kunnen veilig buiten spelen dankzij een omheinde tuin.

  • Subtropisch binnenbad: een subtropisch zwemparadijs waar het aangenaam warm is.
  • Verwarmd buitenbad: geeft warmte in de winter en verkoelt in de zomervakantie.
  • Privé (binnen) zwembad: altijd warm, droog en schoon zwemmen en omkleden.
  • Recreatieplas, zee, rivier of meer: heerlijk pootjebaden of een frisse duik nemen.
  • Ligweide / Zonneweide: reserveer een ligbed en parasol om de hele dag te ontspannen.
  • Speeltuin / speelhal: de leukste glijbanen, schommels, wipkippen en klimtoestellen.

Mooiste vakantiepark Halsdorf boeken tegen de beste prijs?

Bekijk moderne cottages in Duitsland en bekijk beschikbaarheid

Vakantieparken met hond: wat zijn de regels?

Ga je het liefst naar een voordelig vakantiepark in Halsdorf met hond? In de buurt van deze plaats zijn er mooie vakantieaccommodaties te vinden waar jouw huisdier ook welkom is. Heerlijk samen met de hond dwalen door de bossen. Daarna lekker bijkomen in een huisje op een huisdiervriendelijk park. Deze regio is niet voor niets erg geliefd bij hondeneigenaren.

  • Jouw viervoeter kan je vaak gewoon meenemen naar het park.
  • Honden geef je bij reservering direct op. Je betaalt een kleine toeslag.
  • Hondvriendelijke parken staan bekend om o.a.: ruime wandelgebieden, hondenstrand, hondenmand, voerbakken, hondendouche, hondenbench.

In welke accommodatie wil je verblijven?

Bij moderne parken kan je een keuze maken uit veel moderne huis. Elk type heeft weer zijn eigen kenmerken. Verderop tonen wij een opsomming met de meest gangbare recreatiewoningen. Of bekijk eens de pagina over parken als: Pierre & Vacances Résidence L’Archipel, Landal Chalet Matin + Molecaten Park Rondeweibos.

  • Bungalow: gezellig, kleurrijk en betaalbaar huisje.
  • Chalet / lodge: vaak een houten boshuisje op een mooie plek in de natuur.
  • Appartement: een praktische en grote hotelkamer met alles wat je nodig hebt.
  • Mobile home / stacaravan: een van de meest voorkomende recreatiewoningen op parken.
  • Glamping: kies voor een ingerichte tent (lodgetent) als je wilt kamperen zonder zorgen.
  • Staanplaats: ga met je vouwwagen, caravan of tent op pad.

Het kiezen van een voordelige reisperiode

De meeste vakantieresorts in de buurt van Halsdorf zijn 12 maanden per jaar open. Gedurende de schoolvakanties zijn de huisjes eerder volgeboekt. Ons advies is om voor deze dagen de overnachtingen vroeg te boeken. Hieronder lees je meer informatie over de drukst bezette vakantiedagen.

  • Weekendje weg: een korte vakantie van vrijdag tot maandag.
  • Midweek: een mini vakantie van 5 dagen om er lekker tussenuit te zijn.
  • Week: een hele week uitrusten op de mooiste parken.
  • Zomervakantie: Volgens de kalender valt dit tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Met name het park aan zee is dan in trek.
  • Herfstvakantie: verblijf vanaf (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op mooie Duitse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) kun je met familie genieten op een huisjespark.
  • Voorjaarsvakantie: vanuit het bungalowpark de groene omgeving verkennen (actuele reisperiode (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: reserveer een bospark en geniet van de natuur van (27 april t/m 5 mei 2024).
  • Feestdagen: Speciale arrangementen rondom Oud en nieuw: (31 december 2024), Pasen (31 maart 2024), Hemelvaart (9 mei 2024) en Pinksteren (19 mei 2024).

Wanneer kiezen voor een groepsaccommodatie?

Wil jij een groepsaccommodatie in Halsdorf voor een gezellig familieweekend, reünie of quality time met je beste vrienden? Informeer dan naar een groepsverblijf: dit is een lekker ruime en sfeervolle woning die luxe is uitgevoerd met veel faciliteiten. Het bungalowpark biedt sport, spel en animatie: denk aan squashen of midgetgolfen. Hieronder bieden we de kenmerkende elementen van kleinere of grotere vakantiehuizen in Halsdorf.

  • 2 personen: een toffe tiny house van alle gemakken voorzien.
  • 3/4 personen: voor kleine gezinnetjes met tweepersoonskamers en eenpersoonsbed.
  • 5/6 personen: sfeervolle woonkamer met open haard en wellicht een eigen badkamer.
  • 7/8 personen: met veel luxe, ruimte en privé zwembad (4 tot 5 slaapkamers).
  • 9/10 personen: Eindschoonmaak is soms inbegrepen.
  • 11/12 personen: Een royale ruimte met grote slaap- en badkamers. Een bedlinnenpakket, vaatwasser, uitgeruste keuken enz. zijn inclusief.
  • 13/14 personen: Uiteraard met een mooie grote televisie en draadloos internet (WiFi).
  • 15/16 personen: een geweldige villa met onder andere kindermeubilair en van alle gemakken voorzien inclusief buitenkeuken, diepvries, oven en magnetron, kookgedeelte, koelkast, balkon, koffiezetapparaat en waterkoker.
  • 20+ personen: een top-vergaderlocatie voor trainingen, workshops of brainstorms.

Kosten van een familiepark september 2024

Nieuwsgierig naar de huidige prijzen van een vakantieverblijf huren in Halsdorf? In de tabel hierna verstrekken we de gemiddelde prijzen in 2024 van een weekend (4 dagen / 3 nachten) in verschillende verblijven. Tevens bieden we info over praktische info over parken in en rondom Hallschlag, Hallgarten en Halbs.

Type verblijfPrijs weekend
Bungalow€435
Chalet€387
Mobil Home / Stacaravan€242
Ingerichte tent€193
Groot vakantiehuis€1160
Indicatie kosten van enkele Vakantieaccommodaties op huisjespark omgeving Halsdorf.

Zoek de meest unieke kindvriendelijke bungalowparken binnen jouw budget

Bekijk last-minute acties en boek met korting online!

Vakantieparken Halsdorf vergelijken: Populaire reisorganisaties en parkketens

Huisjes, lodges of cottages zijn vast te leggen bij talloze touroperators. Het gaat om de familieparken, bemiddelaars van particuliere huisjes en tussenpartijen als Booking.com en Airbnb. Wij behandelen de meest populaire verhuurbedrijven In de volgende lijst.

  • Center Parcs: Kwalitatieve accommodaties, goede faciliteiten en vriendelijk personeel.
  • Roompot: Klantenservice dagelijks bereikbaar via telefoon of internet.
  • Landal GreenParks: Bijzondere vakantieverblijven op de tofste plekjes in Europa.
  • Topparken: Luxe vakantiewoningen voor gezelschappen van 2 tot 14 personen.
  • Europarcs: Meer dan 500.000 gasten per jaar.
  • Novasol: Zoek eenvoudig een huisje op een mooie en rustige locatie.
  • Belvilla: Keuze uit ruim 40.000 vakantiehuizen in Europa.
  • Natuurhuisje: Ook voor een reservering van een pipowagen, trekkershut en vakantieboerderij.
  • Bungalowspecials: Boek rechtstreek parkvakantie met korting bij deze reiswebsite.
  • Pierre & Vacances: Zelf kiezen op welke dag je wilt aankomen en vertrekken.
  • Interhome: Altijd de beste persoonlijke service op locatie.
  • Booking.com: Zeer geschikt voor een enkele overnachting of stedentrip.
  • Airbnb: Persoonlijk contact met de verhuurder op locatie (of via telefoon).
  • Reisbureaus: Prijsvrij, Thomas Cook, Sunweb, D-reizen, Vakantiediscounter, Corendon voor een rondreis of een gedenkwaardige all-inclusive reis.

Weersvoorspellingen 7-daagse

In dit gebied kennen we het zeeklimaat. De periode met de meeste toeristen is mei, juni en september. De jaartemperatuur over 12 maanden is gemiddeld 13 graden °C. De periode juli is gemiddeld het warmst (29 graden). In de weertabel bekijk je het weerbericht voor de komende 7 dagen in de streek van vakantiebestemming Halsdorf (Rijnland-Palts).

Weerbericht zaterdag 21 september 2024


Veelgestelde vragen over een recreatiewoning huren

Waarom een vakantiepark boeken in Halsdorf?

Halsdorf is een prachtige omgeving waar je je geen moment hoeft te vervelen. Wanneer je hier bent dan voel je al snel een fijn vakantiegevoel. Het boeken van een mobil home of huisje op een resort heeft veel voordelen. Er zijn ontzettend veel voorzieningen, er zijn speeltuinen, zwembaden en animatie voor de kids en de campings zijn gelegen in of net buiten een mooi natuurgebied.

Mag ik mijn huisdier of hond meenemen?

Ja, er zijn een aantal vakantieparken met hond toegestaan in Halsdorf en omliggende plekken. Over het algemeen zijn er meestal maximaal 2 huisdieren toegestaan per huisje. Je moet je wel aan regels houden: honden moet je aan de lijn houden en het uitlaten doe je altijd buiten de camping. Soms bestaat de mogelijkheid om een hondenbungalow te boeken. Bang voor honden of houd je er niet van? Check dan ook zeker de huisdiervrije vakantieparken.

Wat kan ik ondernemen in de buurt?

Halsdorf ligt in het bekende Rijnland-Palts, in Duitsland. Het is een zeer geliefde Duitse en levendige omgeving. In het omliggende natuurgebied kun je genieten van de rust en er is voldoende te beleven. De regio leent zich ook goed voor een dagje uit naar knusse plekjes en amusementsparken. Hou jij wel van sportieve bezigheden? De sportieveling hoeft zich niet te vervelen: varen, kanoën, mountainbiken, kajakken, watersporten, paardrijden.

Wat zijn de prijzen van een huisje huren op een recreatiepark?

Een accommodatie reserveren op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Halsdorf kan je al realiseren vanaf €63 p/dag. Dit is logischerwijs iets duurder dan een particuliere vakantiewoning of een staanplaats voor jouw tent op de camping. Voor deze extra prijs ben je zeker van diverse extra faciliteiten zoals: open haard, hottub, eigen terras, ingerichte keuken, eigen slaapkamer, eigen badkamer. Boekingstip: boek nu alvast voor het volgende seizoen of kies een van de lopende last-minute aanbiedingen om extra voordelig jouw boeking rond te maken.

Plaats een reactie