center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Breitnau

Een voordelige vakantie op een natuurrijk vakantiepark in Breitnau en omgeving? Een huisjespark geeft ontzettend veel voordelen: de Vakantieaccommodaties geven lekker veel ruimte, op en rondom het park zijn er veel voorzieningen, voor de kinderen is vaak animatie en een zwembad en vaak is het verscholen midden in het groen. Een fantastische optie voor een weekendje met het gezin of een romantisch avontuur met je geliefde. Op onze vakantiepark-vergelijker check je praktische tips voor huisjesparken in deze mooie omgeving. Via de aangesloten aanbieders boek je razendsnel een accommodatie op de meest professionele bungalowparken in de omgeving van Breitnau.

  • Breitnau is een leuke en spannende locatie in Baden-Württemberg, Duitsland.
  • Vakantiehuis-parken in deze regio zijn erg in trek. Dat komt onder andere door de rustgevende flora en fauna.
  • Over het algemeen heb je hier van alles te doen. Onder andere bootje varen en tevens mountainbiken.
  • In de regio heb je met name veel kindvriendelijke resorts en campings met kinderboerderij, entertainment, speelhallen, zwembad, kidsclubs, animatie.
  • Vakantieverblijven op een park rondom deze plek kosten je rond de €66 voor één dag verblijven.
PlekBreitnau
StreekBaden Württemberg
LandDuitsland
Temperatuur13 graden °C
Wild kamperenDeels toegestaan
Vignet noodzakelijkIn veel Duitse steden is een milieusticker nodig
TolwegDe wegen zijn tolvrij
TaalDuits
Kosten weekend weg€305

Bungalowpark in de buurt van Breitnau boeken

Breitnau is een mooie vakantiebestemming vanwege de schitterende natuur en de veelzijdigheid van het gebied. Op een resort in deze omgeving voelt iedereen zich thuis. Genieten van de rust en elkaar in een comfortabele mobil home of een vriendenweekend in een groepsaccommodatie? Je kunt alle kanten op! In onderstaand gedeelte lees je in detail hoe je een vakantiehuisje in Breitnau snel en eenvoudig kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Breitnau reserveren

  1. Kies een reisaanbieder

    Bedenk waar je wilt boeken. Binnen Europa vind je meerdere parkketens als Molecaten, Europarcs, Libéma, Center Parcs, Roompot, Belvilla en RCN, Oostappen, Succes Holidayparcs, Pierre & Vacances, Sunparks, Topparken maar ook FranceComfort, Novasol, Interhome, Ourthe & Somme, Dancenter, Holidaysuites. Verder zijn er nog de kleinschalige parken en diverse mogelijkheden via platformen zoals Voordeeluitjes, Booking.com, Vakantieveilingen.nl, Airbnb, Natuurhuisje.nl. Kijk in ieder geval goed naar de ligging van het park en wat er is op het gebied van faciliteiten. Denk dan aan bowling en sauna.

  2. Kies duur van jouw vakantie

    Zoek uit welke aankomstdag je wilt en geef ook direct je vertrekdag aan. Vaak gekozen reisperiodes zijn een weekend (vrijdag tot maandag), midweek (maandag tot vrijdag) of een hele week en met name ook de schoolvakanties. Ga je op het laatste moment boeken? Dan zijn er doorgaans last-minute kortingen. Vergeet ook niet het aantal personen te kiezen.

  3. Vergelijk huuraccommodaties

    Je gaat nu door naar een opsomming met alle mogelijke stacaravans, groepsaccommodaties, bungalows, huisjes, cottages, chaletsen in sommige gevallen ook glamping-opties, tiny houses, safaritenten, staplekken, ingerichte tenten. Raadpleeg ook de foto’s en check welke voorzieningen er voorhanden zijn (bijv. open haard, draadloos internet, televisie, sauna, vaatwasser, terras). Vraag een prijsindicatie op en selecteer het verblijf dat matcht met jouw wensen.

  4. Extra pakketten toevoegen

    Je kunt de reservering uitbreiden met meerdere arrangementen. Wat te denken van beddenopmaakservice, een diner of bootverhuur. Met kleine kinderen op vakantie, en neem je veel spullen van thuis mee? Vraag dan naar de mogelijkheden van een traphek, speelkleed, reisbedje, kinderstoel, speelhoek, box.

  5. Reservering bevestigen

    Controleer de gekozen accommodatie en extra’s en voer je naam, adres en contactgegevens in. Het betalen van jouw vakantie kan je online voldoen met populaire betaalmethodes zoals Overschrijving, iDeal of Creditcard. Doorgaans kan je er voor kiezen om een profiel te maken. D.m.v. deze registratie kan je inloggen en online inchecken, jouw reisgezelschap of reisperiode aanpassen of vooraf boodschappen bestellen.

vakantieparken-breitnau-duitsland-vergelijken

Aanbiedingen oktober 2024: goedkoop vakantiepark regio Breitnau (Baden Württemberg)

Op dit platform tref je dagelijks actuele bungalow kortingsvouchers bij toonaangevende resorts zoals Belvilla, Europarcs, Interhome, Novasol, Landal GreenParks, Roompoten reisorganisaties als Suntip, Prijsvrij, TUI, Sunweb, Stip Reizen en tevens Thomas Cook, de Jong Intra Vakanties, Vakantiediscounter, Corendon, Oad. Populair zijn de last-minute deals en de interessante vroegboekkorting. Kies het park dat bij je past en boek vandaag nog met korting online. In de opsomming hieronder kan je aan de slag met de te kiezen voordeelacties en topdeals voor oktober 2024.

  • Kies voor last-minute aanbiedingen in oktober. Dan krijg je een flinke korting wanneer je vlak voor vertrek een boeking maakt.
  • Vroegboekkorting wil zeggen een interessante korting wanneer je in het voorjaar al boekt voor de zomer.
  • Kortingvouchers geven je wellicht nog meer korting op de standaard prijs.
  • Familiekorting: het hele gezin inclusief kinderen mee op vakantie voor lage prijzen.
  • Seniorenkorting: extra voordeel voor voor oma en opa (55+).
  • Pretpark & Vakantiepark Deals: Een goedkoop dagticket voor de mooiste dierentuinen en attractieparken.
  • Vermijd het hoogseizoen: De schoolvakanties zijn vaak een stuk duurder.

Reisadviseur: zo vind je het recreatiepark dat past bij jou

Laat je verbazen door de vele gezichten van Breitnau en ondervind plaatselijke specialiteiten, onvergetelijke excursies en kom helemaal tot jezelf in het groen. Gaan de kinderen mee op vakantie, met jouw vriendengroep, de hele familie of lekker met z’n twee? Er is altijd een geschikte accommodatie. Op deze website bieden wij tips en tricks voor het selecteren van het beste vakantiepark in Breitnau! Lees ook meer informatie over Weekendje weg.

Faciliteiten, voorzieningen en ligging

De familieparken rond Breitnau hebben een unieke ligging nabij natuur en steden. Heb jij interesse in campings met bepaalde kenmerken of ligging? Op dit gebied kan je verschillende kanten op.

  • Vakantieparken aan het water: lekker zwemmen of zonnebaden op de ligweide (in bijvoorbeeld een meertje, recreatieplas, zwemvijver, beekje).
  • Vakantieparken in het bos: lekker wandelen, fietsen of mountainbiken.
  • Huisdieren toegestaan: speciale parken waar honden zijn toegestaan.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: ideaal voor kinderen die bang zijn voor vuurwerk.
  • Nabij pretpark of dierentuin: heel veel plezier beleven met de kids.
  • Park aan zee: een huuraccommodatie aan de kust / het strand reserveren.

Exclusieve en luxe recreatieparken rondom Breitnau vergelijken

Wil jij filteren op extra luxe vakanties? Even helemaal niets anders dan genieten? Kijk dan tussen de premium verblijven op luxe bungalowparken en boek een trip inclusief alle gemak en rust. Lekker uitrusten in een wellness bungalow. Denk hierbij onder andere aan een whirlpool, bubbelbad, jacuzzi, privé zwembad. Of zelfs een ontspannende massage in de spa?

  • Wellness / Spa: luxe, moderne en sfeervolle inrichting.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: het ultieme gevoel van ontspanning in een hottub.
  • Privé zwembad: heerlijk zwemmen in een binnenzwembad met beperkt toegang.
  • Privé Sauna: het reinigt jouw huid en het zorgt voor minder gespannen spieren. Een zonnebank op aanvraag.
  • Beauty & Schoonheidssalon: fijne massages voor lijf en gezicht.
  • Verzorgingstype: bespreek met halfpension, logies en ontbijt, volpension of all inclusive.
  • Restaurants (À la carte): op loopafstand een heerlijk en exclusief diner.
  • Adults only: een gebied waar geen kinderen zijn toegestaan.

De beste kindvriendelijke parken met zwembad in Baden Württemberg

Het familiepark is heel praktisch voor een gezinsvakantie. Kenmerkend is dat er voldoende activiteiten voor kinderen zijn. Denk o.a. aan spelletjes, bowling, speelpark, sportvelden, indoor-speeltuin, theater. In Duitsland tref je betaalbare gezinsparken met nieuwe zwembaden. Vaak van alle gemakken voorzien: (overdekt) binnenbad, peuterbad, (verwarmd) buitenbad, stroomversnellingen, waterattracties, waterglijbanen. Optioneel kan je een aanvraag doen voor een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief wandelwagen, babybadje, kinderstoel, kinderbed, traphekje, bolderkar. Als de kids ook kunnen lopen is een omheinde tuin wel zo fijn.

  • Subtropisch binnenbad: een subtropisch zwemparadijs waar het aangenaam warm is.
  • Verwarmd buitenbad: genieten in de open lucht bij lekkere temperaturen.
  • Privé (binnen) zwembad: je kunt als gast het hele jaar door baantjes trekken.
  • Meer, zee, rivier of recreatieplas: lekker genieten van de zon aan het water.
  • Ligweide / Zonneweide: pak een ligbedje met parasol en geniet van de rust.
  • Speeltuin / speelhal: de kinderen kunnen lekker spelen terwijl jij het overzicht houdt.

Mooiste vakantiepark Breitnau reserveren?

Bekijk alle cottages in Duitsland en stel jouw reis samen

Vakantieparken met hond: wat zijn de regels?

Zoek je specifiek naar een voordelig vakantiepark in Breitnau met hond? In de buurt van deze plek zijn er voldoende vakantieaccommodaties die je kunt boeken waar jouw huisdier meer dan welkom is. Je kunt prachtige wandelingen maken. Na een lange dag kan je heerlijk uitrusten in jouw huisdiervriendelijke cottage of bungalow. Deze plek is zeer geliefd bij hondeneigenaren.

  • Honden worden op veel parken in deze omgeving toegelaten.
  • Vaak geldt er een toeslag van ongeveer €5,00 per huisdier per nacht.
  • Hondvriendelijke parken bieden soms bijzondere voorzieningen: hondenstrand, hondenbench, ruime wandelgebieden, hondendouche, hondenmand, voerbakken.

In welke accommodatie wil je verblijven?

Vaak bestaat er de keuze uit huisjes in allerlei soorten en maten. Ieder vakantieverblijf heeft pluspunten en minpunten. Hieronder kan je aan de slag met een samenvatting van de meest geboekte vakantieverblijven. Of klik door naar een van de andere parken: Finspark Herikerberg, EuroParcs Bad Hulckesteijn en Roompot Recreatiepark De Tolplas.

  • Bungalow: een exclusief vakantiehuisje met veel sfeer.
  • Chalet / lodge: een sfeervol boshuisje met veel ruimte om zich heen.
  • Appartement: genieten van alle luxe zoals je thuis gewend bent in een hotelkamer.
  • Mobile home / stacaravan: je vakantie start gelijk als je deze recreatiewoning binnenkomt.
  • Glamping: ervaar de luxe van een ingerichte lodgetent midden op de camping.
  • Staanplaats: betaalbaar op reis met jouw eigen tent, camper of vouwwagen.

Bekijk populaire schoolvakanties en reisperiodes

Het merendeel van de vakantieresorts in de buurt van Breitnau hebben ruime openingstijden en kan je het hele jaar door bezoeken. Tijdens de schoolvakanties kan het wat drukker zijn. Het is wijs om voor deze vakantieperiodes je verblijf vroeg vast te zetten. In de bijgaande opsomming tonen wij de veel voorkomende vakantiedagen.

  • Weekendje weg: jezelf even een paar dagen terugtrekken in de natuur.
  • Midweek: een verblijf van 4 à 5 nachten tussen de weekenden in.
  • Week: 8 dagen (7 nachten) verblijven in een luxe huisje op het park.
  • Zomervakantie: Dit jaar gepland tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Een gewilde plek is het park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf in de weken van (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op populaire Duitse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) kun je met familie genieten op een huisjespark.
  • Voorjaarsvakantie: geniet volop van de voorjaarszon vanuit jouw favoriete bungalowpark (valt dit jaar op (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: vanaf (27 april t/m 5 mei 2024) zijn de bosparken extra mooi door de bloeiende bomen en planten.
  • Feestdagen: Pasen (31 maart 2024), Hemelvaart (9 mei 2024), Pinksteren (19 mei 2024) en Oud en nieuw: (31 december 2024).

Verblijf met een groep in groepsaccommodaties

Specifiek op zoek naar een groepsaccommodatie in Breitnau voor een comfortabel familieweekend, reünie of vriendenweekend? Een groepsverblijf biedt uitkomst: dit is een comfortabele en sfeervolle recreatiewoning met veel (exclusieve) faciliteiten. Op het park zelf vind je sport, spel en animatie: denk aan klimmen en geocaching. Bijgaand check je de pluspunten van kleinere of grotere vakantiehuizen in Breitnau.

  • 2 personen: een kleine tiny house met badkamer, keuken en slaapkamer.
  • 3/4 personen: ideaal voor kleine families of vriendengroepen (tweepersoonskamer en eenpersoonsbed).
  • 5/6 personen: van alle gemakken voorzien, denk aan een eigen badkamer en open haard.
  • 7/8 personen: met ongeveer 5 slaapkamers, meerdere badkamers en soms een privé zwembad.
  • 9/10 personen: de eindschoonmaak wordt soms al service aangeboden.
  • 11/12 personen: Verschillende slaapvertrekken verdeeld over het huis. Altijd met o.a. vaatwasser, bedlinnenpakket en uitgebreide keuken.
  • 13/14 personen: Met een royale woonkamer inclusief flatscreen televisie en draadloos internet.
  • 15/16 personen: een luxe villa inclusief kindermeubilair en alles wat je verder nodig hebt als buitenkeuken, oven en magnetron, balkon, koffiezetapparaat en waterkoker, wasmachine, koelkast, kookgedeelte.
  • 20+ personen: ook als vergaderlocatie te huren voor workshops en trainingen.

Gemiddelde tarieven van een familiepark oktober 2024

Meer weten over de kosten die komen kijken bij een vakantieverblijf huren in Breitnau? In het rekenvoorbeeld hieronder tref je de actuele tarieven van een weekendje (aankomst vrijdag, vertrek maandag) in de veel gezochte accommodaties. Of klik door voor prijzen en informatie over parken in Aitern, Eichstegen & Breitingen.

AccommodatiesKosten weekend (3 nachtjes)
Bungalow€457
Chalet€406
Stacaravan / Mobil Home€254
Ingerichte tent€203
Groot vakantiehuis€1219
Indicatie tarieven van diverse vakantiewoningen op huisjespark omgeving Breitnau.

Check de leukste kindvriendelijke bungalowparken binnen jouw budget

Bekijk overzicht met last-minutes en reserveer jouw accommodatie!

Vakantieparken Breitnau vergelijken: Meest gekozen reisorganisaties en boekingsplatforms

Vakantieaccommodaties kunnen geboekt worden bij diverse landelijke en internationale touroperators. Voorbeelden zijn zelfstandige parken, bemiddelaars van particuliere huisjes en diverse platforms als Airbnb of Booking.com. Wij vergelijken de toonaangevende verhuurbedrijven in het aansluitende gedeelte.

  • Center Parcs: De mooiste accommodaties voor iedereen.
  • Roompot: Klantenservice dagelijks bereikbaar via telefoon of internet.
  • Landal GreenParks: Ook luxe huisjes met jacuzzi en sauna beschikbaar.
  • Topparken: Duurzame parken met groene faciliteiten en voorzieningen.
  • Europarcs: Zeer flexibel en gratis annuleren binnen 24 uur na boeking.
  • Novasol: Altijd maximale zekerheid met het Security Pakket.
  • Belvilla: Prachtige accommodaties voor een onvergetelijke ervaring.
  • Natuurhuisje: De mooiste vakantiehuisjes midden in de natuur.
  • Bungalowspecials: Altijd scherpe prijzen en een actueel aanbod met accommodaties.
  • Pierre & Vacances: Diverse eigen residenties, parken en premium huisjes.
  • Interhome: Elke vakantiewoning wordt vooraf grondig gecontroleerd.
  • Booking.com: Boek snel en eenvoudig een verblijf in een hotel, appartement of park.
  • Airbnb: Meer dan 6 miljoen locaties staan geregistreerd op de website.
  • Reisbureaus: D-reizen, Sunweb, Prijsvrij, TUI, Thomas Cook, Vakantiediscounter voor rondreizen/verre reizen of een comfortabele all-inclusive reis.

Overzicht weersvoorspellingen deze week

In deze regio heb je een zeeklimaat. De meest gekozen reisperiode is mei, juni en september. Het temperatuur jaargemiddelde ligt op 13 °C. De kalendermaand juli is het meest aangenaam (29 graden). In het grafiekje hieronder check je het 7-daagse weerbericht in de buurt van vakantiebestemming Breitnau (Baden-Württemberg).

Weerbericht dinsdag 22 oktober 2024


De meest gestelde vragen over recreatiewoningen (FAQ)

Waarom een vakantieresort boeken in Breitnau?

Breitnau is een bijzondere plaats met veel activiteiten. Zodra je aankomt op je adres dan krijg je direct een zorgeloos vakantiegevoel. Het boeken van een huisje op een resort kent verschillende pluspunten. Vrijwel alles is aanwezig, er is veel te doen voor kinderen en de campings zijn gelegen op mooie groene plekken.

Mag mijn hond of huisdier mee?

Ja, er zijn diverse vakantieparken met hond toegestaan in Breitnau en omliggende plekken. Bij veel parken zijn maximaal 2 huisdieren toegestaan per cottage. Er gelden wel regels: de hond houd je altijd aan de lijn en jouw hond of kat mag geen last van vlooien hebben. Er zijn zelfs speciale hondenbungalows. Houd je niet van honden en katten? Bekijk dan het aanbod met huisdiervrije vakantieparken.

Wat is er te doen in de regio?

Breitnau vinden we terug in de omgeving Baden-Württemberg, in Duitsland. Echt een heerlijke Duitse en levendige plek. In deze groene omgeving kun prima ontspanning zoeken en zijn er diverse wandelroutes en fietsroutes uitgezet. Er zijn ook allerlei mogelijkheden voor een dagje naar oude plaatsjes en amusementsparken. Wil je graag sporten? Kies dan voor een dagje mountainbiken, watersporten, kanoën, kajakken, klimmen, varen.

Wat zijn de kosten van huisje op een recreatiepark?

Een huisje huren op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Breitnau kan jij al doen vanaf €66 per dag. Dat is een stukje kostbaarder dan een particulier vakantiehuis of een staplek waar je met jouw tent of caravan kunt staan. Voor deze extra prijs ontvang je wel extra comfort zoals o.a. ingerichte keuken, eigen badkamer, hottub, eigen slaapkamer, eigen terras, open haard. Handig om te weten: boek op tijd of maak gebruik van last-minute acties voor nog meer voordeel.

Plaats een reactie