center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Ollingen

Een vakantiehuisje boeken op een aangenaam vakantiepark in Ollingen en omgeving? Een vakantieresort is erg geliefd: de Vakantieaccommodaties zijn sfeervol ingericht, het is van alle gemakken voorzien, er is veel te doen voor kinderen en rondom het park kan je heerlijk wandelen en fietsen. Kortom: ideaal voor een paar dagen met familie of een romantisch avontuur met je geliefde. Op dit platform kan je aan de slag met relevante info en boekingsadvies voor bungalowparken in en rondom deze plek. Bij de uitgelichte bungalowparken en reisorganisaties boek je razendsnel een accommodatie op de meest luxe bungalowparken in de omgeving van Ollingen.

  • Ollingen is een populaire en gezellige reisbestemming in Baden-Württemberg, Duitsland.
  • Vakantieparken in deze streek zijn niet voor niets erg populair: De reden daarvan is natuurlijk de rustgevende natuur en wandel- en fietsgebieden.
  • Dagelijks heb je hier voldoende mogelijkheden. Onder andere kanoën of een quad huren.
  • In deze buurt is een groot aanbod kindvriendelijke parken met kinderboerderij, speelhallen, kidsclubs, entertainment, zwembad, speeltuin.
  • Huisjes of bungalows op een resort in en rondom deze bestemming kosten gemiddeld ongeveer €66 per nacht.
LocatieOllingen
RegioBaden Württemberg
LandDuitsland
Gemiddelde temp.13 graden °C
Wild kamperenDeels toegestaan
Vignet nodigIn veel Duitse steden is een milieusticker nodig
TolwegenDe wegen zijn tolvrij
TaalDuits
Gemiddelde prijs huisje (weekend)€303

Bungalowpark in de buurt van Ollingen boeken

Ollingen is geweldig door onder andere de bijzondere natuur en de vele uitstapjes die je kunt maken. Op een recreatiepark in dit gebied kan je voldoende ondernemen. Tot rust komen en ontspannen in een volledige ingerichte bungalow of met de gehele familie in een groepsaccommodatie? Niets is te gek! In ons stappenplan delen we hoe je een vakantiehuisje in Ollingen snel en eenvoudig kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Ollingen reserveren

  1. Kies een reisaanbieder

    Bekijk eerst de verschillende parken. Je kunt kiezen voor grote parkketens zoals Europarcs, Libéma, Center Parcs, Roompot, Belvilla, Landal en Pierre & Vacances, Hogenboom, Sunparks, Succes Holidayparcs, Oostappen, RCN maar ook Holidaysuites, Dancenter, Upladparcs, Novasol, FranceComfort, Ourthe & Somme. Daarnaast zijn er natuurlijk wat kleinere zelfstandige parken en extra aanbod op de bekendere boekingswebsites zoals Voordeeluitjes, Bungalowspecials, Natuurhuisje.nl, Vakantieveilingen.nl, Airbnb. Kijk goed naar de ligging van de huisjes en welke voorzieningen er zijn. Denk aan indoor speeltuin en minigolf.

  2. Reisdatums kiezen

    Kies de dag van aankomst en bepaal ook de verblijfsduur (aantal nachten). Typische vakantieperiodes zijn een hele week, lang weekend of midweek en zeer zeker ook de schoolvakanties. Boek je vlak voor vertrek? Kijk dan specifiek naar last-minute aanbiedingen. Het is handig om ook direct het aantal personen te kiezen.

  3. Maak een keuze uit de huuraccommodaties

    Je wordt doorgestuurd naar een opsomming met alle beschikbare stacaravans, bungalows, groepsaccommodaties, huurhuisjes, huisjes, chaletsen soms ook villa’s, tiny houses, staplekken, glamping-opties, ingerichte tenten. Blader door de afbeeldingen en analyseer welke voorzieningen er aanwezig zijn (denk aan bubbelbad, draadloos internet, televisie, open haard, sauna, terras). Vergelijk de prijzen van de verschillende opties en ga verder met het bungalow of huisje dat matcht met jouw ideale vakantie.

  4. Extra pakketten toevoegen

    Je kunt tijdens het boeken kiezen voor additionele services. Je kunt soms kiezen voor een handdoeken- en keukendoekenpakket, een BBQ-pakket of de huur van fietsen, auto of skelters. Ga je met de hele familie, en kan je weinig spullen in de auto kwijt? Boek dan extra’s zoals een wipstoel, traphek, kinderstoel, box, speelhoek, speelkleed.

  5. Reserveren en betalen

    Controleer de boeking en vul jouw contactgegevens in. De aanbetaling doe je snel en veilig aan de hand van meerdere betaalmethodes zoals iDeal, overschrijving, Creditcard. Doorgaans kan je er voor kiezen om een account aan te maken. Met een eigen account kan je o.a. inchecken, annuleren, omboeken, een wijziging doorgeven of een tafel in het restaurant reserveren.

vakantieparken-ollingen-duitsland-vergelijken

Aanbiedingen september 2024: goedkoop vakantiepark regio Ollingen (Baden Württemberg)

Via de vakantie-vergelijker achterhaal je 12 maanden per jaar goedkope bungalow acties bij de mooiste namen zoals Novasol, Landal GreenParks, Center Parcs, Europarcs, Interhome, Belvillamaar ook reisorganisaties als TUI, Stip Reizen, Sunweb, D-reizen, Prijsvrij. Bezoek ook eens Thomas Cook, Corendon, Vakantiediscounter, de Jong Intra Vakanties, Oad. Populair zijn de last-minute deals en de speciale vroegboekkorting. Klik op een van de parken en bekijk zelf welke speciale arrangementen er beschikbaar zijn. In de opsomming hieronder tref je meer uitleg over kortingsacties en deals voor september 2024.

  • Populair zijn last-minute aanbiedingen in september. Daarmee is een extra voordeel te verkrijgen wanneer jij enkele dagen of weken voor vertrek boekt.
  • Vroegboekkorting betekent een flinke korting als je op tijd een huisje vastlegt voor komend zomer.
  • Promotiecodes geven een kleine korting of gratis extra’s.
  • Familiekorting: profiteer van voordeel voor de hele familie (incl. kinderen).
  • Seniorenkorting: aantrekkelijk voordeel voor parkbezoekers van 55+.
  • Pretpark combideals: Een extra goedkoop ticket voor een heerlijk dagje attractiepark of dierentuin.
  • Ga niet midden in het hoogseizoen: De schoolvakanties zijn vaak een stuk duurder.

Keuzehulp: kies een recreatiepark dat past bij jouw wensen

Onderzoek de vele gezichten van Ollingen en gun jezelf lokale gerechten, leuke excursies en rustgevende flora en fauna. Ga jij reizen samen met kinderen, je beste vrienden, met alle familieleden of romantisch met je partner? Voor iedereen is er een geschikte accommodatie. Op deze pagina ondersteunen we jou bij het kiezen van het beste vakantiepark in Ollingen! Je kunt ook meer details lezen over Vakantiepark met hond.

Zoek park op ligging en faciliteiten

Familieparken rond Ollingen hebben een interessante ligging in de natuur, vlakbij bruisende steden. Ben jij op zoek naar een camping met een specifieke ligging? Hieronder geven we de verschillende mogelijkheden.

  • Vakantieparken aan het water: zwemmen, kanoën, surfen, zeilen of vissen (bijv. in een recreatieplas, beekje, rivier, zwemvijver).
  • Vakantieparken in het bos: samen ontdekken wat er allemaal bloeit en groeit.
  • Huisdieren toegestaan: Lekker samen wandelingen maken met de hond.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: ga een rustige en ontspannen jaarwisseling tegemoet.
  • Omgeving van attractiepark of dierentuin: op max. 15 minuten afstand van een dagje uit.
  • Park aan zee: genieten van het weer en heerlijk recreëren aan de kust / het strand.

Extra comfort in luxe recreatieparken rondom Ollingen vergelijken

Specifiek aan het zoeken naar luxe vakanties zonder dat je je druk hoeft te maken om iets? Filter van op luxe bungalowparken en boek een trip die draait om luxe en persoonlijke aandacht. Helemaal tot jezelf komen in een wellness bungalow. Denk hierbij onder andere aan een bubbelbad, jacuzzi, whirlpool, sauna. Aan het einde van de dag kan je nog langs de spa voor een massage.

  • Wellness / Spa: luxe huisjes die van alle gemakken zijn voorzien.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: gezellig met vrienden relaxen in een eigen hottub.
  • Privé zwembad: op ieder moment van de dag een duik in het binnenzwembad nemen.
  • Privé Sauna: een eigen sauna helemaal voor jullie zelf (soms ook met zonnebank).
  • Beauty & Schoonheidssalon: luxe massage-, beauty-, en gezichtsbehandelingen.
  • Verzorgingstype: bespreek met all inclusive, logies en ontbijt, volpension of halfpension.
  • Restaurants (À la carte): op loopafstand een heerlijk en exclusief diner.
  • Adults only: gasten moeten minimaal 18+ zijn (volwassen).

Boek een kindvriendelijk park met zwembad in Baden Württemberg

Een familiepark kan handige zijn voor een weekje vakantie met het hele gezin. Ouders vinden het prettig wanneer er genoeg te doen is. Denk dan bijvoorbeeld aan: sportvelden, bowling, speeltoestellen, spelletjes, theater, speelpark. In Duitsland vinden we zeer complete gezinsparken met de mooiste zwembaden. Steeds vaker voorzien van: (overdekt) binnenbad, (verwarmd) buitenbad, kinderbad, stroomversnellingen, peuterbad, waterglijbanen. Tevens kun je informeren naar een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief traphekje, bolderkar, kinderbed, kinderstoel, wandelwagen, reiswieg. Kinderen kunnen veilig buiten spelen dankzij een omheinde tuin.

  • Subtropisch binnenbad: een heerlijk subtropisch zwemparadijs met golfslagbad en waterglijbaan.
  • Verwarmd buitenbad: gratis toegankelijk voor alle parkgasten.
  • Privé (binnen) zwembad: je bent niet afhankelijk van het weer om te zwemmen.
  • Meer, recreatieplas, rivier of zee: rondom het water is er genoeg te doen voor iedereen.
  • Ligweide / Zonneweide: na het zwemmen opdrogen in de zon op een ligbed of handdoek.
  • Speeltuin / speelhal: de leukste speeltoestellen voor kids van 1 t/m 12 jaar oud.

Mooiste vakantiepark Ollingen boeken tegen de beste prijs?

Bekijk de leukste vakantiewoningen in Duitslanden kies jouw vertrekperiode!

Vakantieparken met hond: welke regels voor huisdieren zijn er?

Oriënteer jij je op een voordelig vakantiepark in Ollingen met hond? In dit gebied zijn er voldoende vakantieaccommodaties die je kunt boeken waar jouw huisdier mee mag. Een lekkere lange wandeling maken met jouw hond. Na een lange dag kan je heerlijk uitrusten in een speciale huisdiervriendelijke accommodatie. Deze regio is perfect voor bezoekers met honden.

  • Jouw viervoeter kan je vaak gewoon meenemen naar het park.
  • Bij de boeking geef je jouw hond ook op. DIt kost ongeveer €5 p/nacht.
  • Hondvriendelijke parken bieden: hondenstrand, ruime wandelgebieden, voerbakken, hondenbench, omheinde tuin, hondendouche.

Vergelijken van accommodaties

Bij moderne parken is er veel te kiezen. Je hebt namelijk diverse mooie huisjes. Ieder vakantieverblijf heeft zo weer zijn eigen sfeer en karakteristieken. In de onderstaande opsomming bekijk je een beknopte samenvatting van de meest alledaagse huisjes. Andere interessante parken voor jou: Residence De Eese, Landal Villapark Livingstone & Roompot Villaparc Schoonhovenseland.

  • Bungalow: een exclusief huisje die van alle gemakken is voorzien.
  • Chalet / lodge: een luxe boshuisje met verwarming/airco en andere faciliteiten.
  • Appartement: een comfortabele hotelkamer in diverse afmetingen.
  • Mobile home / stacaravan: een recreatiewoning die comfortabel en volledig ingericht is.
  • Glamping: boek een exclusieve ingerichte tent (lodgetent) en je kan zorgeloos kamperen.
  • Staanplaats: ga met je vouwwagen, caravan of tent op pad.

Een reisperiode kiezen voor reis

Veel vakantieresorts in de buurt van Ollingen zijn over het algemeen ’s zomers en ’s winters geopend. In de periode van de nationale schoolvakanties is het extra druk. Doorgaans is het nodig om voor deze periodes tijdig jouw boeking door te geven. Hieronder check je de meest geselecteerde vertrekmaanden.

  • Weekendje weg: een mini vakantie, ideaal voor families en gezinnen.
  • Midweek: vaak een relatief goedkope periode om te gaan.
  • Week: kom volledig tot rust door 8 dagen (7 nachten) weg te boeken.
  • Zomervakantie: Volgens de kalender valt dit tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Een gewilde plek is het park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf vanaf (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op mooie Duitse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) de feestdagen vieren in stijl op een comfortabel huisjespark.
  • Voorjaarsvakantie: een bungalowpark in het voorjaar is extra sfeervol (valt dit jaar op (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: vanaf (27 april t/m 5 mei 2024) zijn de bosparken extra mooi door de bloeiende bomen en planten.
  • Feestdagen: Het Paasweekend (31 maart 2024), hemelvaartweekend (9 mei 2024) en pinksterweekend (19 mei 2024) en oud en nieuw (31 december 2024).

Het voordeel van een groepsaccommodaties

Ben jij op zoek naar een groepsaccommodatie in Ollingen voor een onvergetelijk familieweekend, reünie of vakantie met vrienden? Informeer dan naar een groepsverblijf: dit is een exclusieve en toegankelijke overnachtingsplek met alle benodigde voorzieningen. Op het bungalowpark vind je ontspanning voor iedereen: denk aan lasergamen & E-chopper verhuur. Hieronder treft jij de diverse karakteristieken van kleine & grote vakantiehuizen in Ollingen.

  • 2 personen: een kleine tiny house met badkamer, keuken en slaapkamer.
  • 3/4 personen: beschikbaar met tweepersoonskamers en eenpersoonsbedden.
  • 5/6 personen: voldoende ruimte voor iedereen met een eigen badkamer en open haard.
  • 7/8 personen: royale vakantiewoning met 4 of 5 slaapkamers en eventueel met privé zwembad.
  • 9/10 personen: voor grote gezinnen en vriendengroepen (eindschoonmaak inclusief).
  • 11/12 personen: Verschillende slaapvertrekken verdeeld over het huis. De meeste voorzieningen als vaatwasser en bedlinnenpakket zijn inclusief.
  • 13/14 personen: In de meeste bungalow heb je de beschikking over internet en televisie.
  • 15/16 personen: een extra grote villa met onder andere kindermeubilair en van alle gemakken voorzien inclusief buitenkeuken, oven en magnetron, koelkast, wasmachine, kookgedeelte, balkon, koffiezetapparaat en waterkoker.
  • 20+ personen: de grootste vakantieverblijven, ook als vergaderlocatie te huren.

Kostenindicatie van een familiepark september 2024

Nieuwsgierig naar de kosten van een vakantieverblijf huren in Ollingen? In de opsomming hierna delen we de geschatte kosten van een normaal weekend in de meest gewilde type accommodaties. Mogelijk ook interessant: prijzen en informatie over parken in Ebenweiler, Bitz & Durmersheim.

Type accommodatieKosten regulier weekend
Bungalow€454
Chalet€404
Mobil Home of Stacaravan€252
Ingerichte tent€202
Groot vakantiehuis€1211
Gemiddelde onkosten accommodatie op huisjespark omgeving Ollingen.

Ontdek de meest unieke kindvriendelijke bungalowparken die passen bij jouw wensen

Check alle last-minute acties en boek jouw bungalow voordelig online!

Vakantieparken Ollingen vergelijken: De beste reisorganisaties en boekingswebsites

Vakantiewoningen kan je reserveren via diverse landelijke en internationale touroperators. We hebben het dan over bekendere parken, bemiddelaars van particuliere huisjes en snel groeiende platforms als Booking.com of Airbnb. Wij bieden de top-verhuurbedrijven in het gedeelte hieronder.

  • Center Parcs: Met Aqua Mundo zwemparadijs en speeltuinen.
  • Roompot: De leukste vakantieparken voor jong en oud.
  • Landal GreenParks: De mooiste parken aan zee, in de bossen of in de bergen.
  • Topparken: Aanbevolen voor zowel een korte als een langere parkvakantie.
  • Europarcs: De leukste gebieden, locaties en thema’s.
  • Novasol: Losse woningen huren zonder zorgen en met goede voorwaarden.
  • Belvilla: Vakantiehuizen voor een onvergetelijke reiservaring.
  • Natuurhuisje: De mooiste vakantiehuisjes midden in de natuur.
  • Bungalowspecials: Een uitgebreid aanbod met meer dan 900 verschillende parken.
  • Pierre & Vacances: Eenvoudig online reserveren met de veilige en snelle boekingsmodule.
  • Interhome: Grootste aanbod gecontroleerde woningen van Europa.
  • Booking.com: Jouw startpunt voor het boeken van verblijven, vluchten en attracties.
  • Airbnb: Unieke en bijzondere overnachtingsplekken voor de avontuurlijke reiziger.
  • Reisbureaus: Sunweb, Vakantiediscounter, TUI, D-reizen, Prijsvrij, Corendon voor een verre reis of een ontspannen all-inclusive vakantie.

Weersvoorspellingen 7-daagse

In deze plaats heb je het zeeklimaat. De beste reistijd is mei, juni en september. Over een heel jaar gezien is de temperatuur gemiddeld 13 graden. De maand juli is de warmste maand van het jaar (29 graden). In de grafiek hieronder zie je de 7-daagse weersverwachtingen in en rondom van vakantiebestemming Ollingen (Baden-Württemberg).

Weerbericht zaterdag 21 september 2024


Veelgestelde vragen over recreatiewoningen

Waarom een vakantiepark boeken in Ollingen?

Ollingen is een mooie omgeving waar van alles te beleven is. Deze omgeving geeft je direct het ultieme vakantiegevoel. Kiezen voor een vakantieaccommodatie op een resort is absoluut een aanrader. Er zijn ontzettend veel voorzieningen, er is animatie en entertainment voor de kinderen en de campings zijn gelegen op mooie groene plekken.

Is mijn hond ook toegestaan op het park?

Ja, je hebt vakantieparken met hond toegestaan in Ollingen en omgeving. Op bijna alle parken zijn er standaard 2 huisdieren toegestaan per vakantieverblijf. Uiteraard zijn hiervoor regels: de hond mag alleen aangelijnd op het park en je moet verplicht gebruik maken van het hondentoilet. In zeldzame gevallen kan je ook een hondenbungalow boeken. Daarnaast kan je kiezen voor diverse huisdiervrije vakantieparken.

Wat zijn leuke dingen om te doen en te bekijken?

Ollingen ligt in Baden-Württemberg, in Duitsland. Het is al jaren een schitterende Duitse en natuurrijke regio. In deze groene omgeving kun prima ontspanning zoeken en je kunt prima wandelen, fietsen of toeren. Houd je van een dagje uit? Er zijn tal van bestemmingen voor een uitstapje naar leuke dorpen en events. Ben je een liefhebber van sport? Er zijn ook opties voor: klimmen, mountainbiken, kajakken, watersporten, varen, kanoën.

Wat zijn de kosten van huisje op een recreatiepark?

Een verblijf vastzetten op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Ollingen is in de aanbieding te te doen vanaf €66 p/nacht. Dit is wat prijziger dan een particulier huis of een staanplaats voor jouw tent op de camping. Voor deze extra prijs geniet jij wel van extra comfort zoals o.a. eigen slaapkamer, open haard, eigen terras, ingerichte keuken, extra privacy, hottub. Tip: boek ruim van tevoren (vroegboekkorting) of check last-minute aanbiedingen voor extra voordeel.

Plaats een reactie