center parcs logo
roompot logo
landal logo
belvilla logo
BungalowSpecials logo

Vakantieparken in Menaam

Een verblijf boeken op een groen vakantiepark in Menaam en omgeving? Een park met huisjes heeft veel voordelen: de vakantiehuisjes zijn lekker ruim en comfortabel, hebben een eigen badkamer en keuken, voor kinderen is er een zwembad en speelparadijs en het is vaak gelegen in een mooie groene omgeving. Perfect voor een onvergetelijk familieweekend of een weekendje met vrienden. Op dit portaal bekijk je uitgebreide tips en tricks over vakantiehuisjes en parken in de omgeving. Via de aangesloten partners boek je zonder gedoe een vakantieaccommodatie op de mooiste bungalowparken in de omgeving van Menaam.

  • Menaam is een prachtige en inspirerende plek in Friesland, Nederland.
  • Resorts rondom deze locatie zijn er volop te vinden: De reden daarvan is natuurlijk de heerlijke natuurgebieden en excursiemogelijkheden.
  • Elk seizoen kan je hier heel veel kanten op. Denk aan ponyrijden en bowlen.
  • In de buurt heb je diverse kindvriendelijke resorts met kidsclubs, speelhallen, speeltuin, entertainment, zwembad, kinderboerderij.
  • Bungalows op campings nabij deze regio kosten gemiddeld circa €77 p/dag.
LocatieMenaam
GebiedFriesland
LandNederland
Gemiddelde temp.14 graden celcius
Wild kamperenNiet toegestaan
VignetplichtEr is geen vignetplicht
TolwegenJe hoeft hier geen tol te betalen
Lokale taalNederlands
Tarief voor weekend weg€337

Bungalowpark in de buurt van Menaam boeken

Menaam is populairder dan ooit door o.a. het veelzijdige landschap en de vele uitstapjes die je kunt maken. Op een recreatiepark in deze omgeving is er voor ieder wat wils. De stilte ervaren in een sfeervolle vakantiewoning of een vriendenweekend in een groepsaccommodatie? De mogelijkheden zijn eindeloos! Hieronder vertellen we je in 5 stappen hoe jij zo’n vakantiehuisje in Menaam het snelste kunt boeken.

Goedkoop een vakantiepark vlakbij Menaam reserveren

  1. Vergelijk de beschikbare parken

    Bekijk eerst waar je wilt gaan boeken. Er zijn diverse grote ketens. Je kunt dan denken aan Belvilla, Center Parcs, Libéma, Roompot, Molecaten, Europarcs en Oostappen, Sunparks, RCN, Pierre & Vacances, Hogenboom, Topparken en zeker ook Interhome, Novasol, Ourthe & Somme, Dancenter, Upladparcs, Holidaysuites. Ook heb je nog een aantal kleinschalige privé parken en verhuurders van (particuliere) huisjes als Airbnb, Vakantieveilingen.nl, Voordeeluitjes, Bungalowspecials, Booking.com. Kijk in ieder geval goed naar waar het park gelegen is en welke voorzieningen er zijn. Denk aan snackbar en fietsverhuur.

  2. Verblijfsperiode kiezen

    Maak een keuze uit de vertrekdagen en het aantal dagen. Typische reisperiodes zijn een weekend (vrijdag tot maandag), midweek (maandag tot vrijdag) of een hele week en let ook zeker op de schoolvakanties. Leg jij je verblijf kost voor aankomst vast? Zoek dan tussen de actuele last-minute deals. Belangrijk: geeft altijd het juiste aantal reizigers op.

  3. Zoek uit welke huuraccommodaties er zijn

    Je wordt doorgestuurd naar een schema met de optionele stacaravans, groepsaccommodaties, chalets, bungalows, huisjes, cottagesen in enkele gevallen ook villa’s, tiny houses, safaritenten, glamping-opties, staplekken. Open de foto’s en analyseer de aanwezige voorzieningen (onder andere vaatwasser, draadloos internet, bubbelbad, open haard, sauna, terras). Vergelijk de verblijfskosten en ga verder met het type accommodatie dat overeenkomt met jouw reiswensen.

  4. Extra’s toevoegen

    Jouw verblijf kun je compleet maken met diverse extra’s. Typische extra’s zijn een keukendoekenpakket, ontbijt en lunch of een kinderpakket. Gaan er kleine kinderen mee, en is er weinig plek over in je auto? Tegen extra betaling kan je ook extra’s boeken als speelhoek, traphek, box, wipstoel, kinderstoel, speelkleed.

  5. Gegevens invullen en boeken

    Loop alle details na en vul jouw contactgegevens in. De kosten van het verblijf voldoen kan je online voldoen met populaire betaalmethodes zoals iDeal, overschrijving, Creditcard. Vaak heb je de mogelijkheid om een registratie met profiel te krijgen. Daarmee kan je gemakkelijk de details van je reservering bekijken, de datum van je reis wijzigen of extra’s toevoegen.

vakantieparken-menaam-nederland-vergelijken

Aanbiedingen september 2024: goedkoop vakantiepark regio Menaam (Friesland)

Op onze vakantiepark-vergelijker doorzoek je eenvoudig aantrekkelijke bungalow deals bij de beste namen zoals Interhome, Belvilla, Landal GreenParks, Roompot, Novasol, Europarcsen tevens reisorganisaties zoals Suntip, Prijsvrij, Stip Reizen, TUI, D-reizen en uiteraard Corendon, de Jong Intra Vakanties, Alltours, Oad, Thomas Cook. Geliefd zijn de last-minute aanbiedingen en de aantrekkelijke vroegboekkorting. Kies het park dat bij je past en check de actuele kortingen en acties. Onderstaand verstrekken we details van arrangementen en deals voor september 2024.

  • Kies voor last-minute aanbiedingen in september. Dan ontvang je een extra korting wanneer je in de weken voor vertrek reserveert.
  • Mogelijk kan je kiezen voor vroegboekkorting. Dat is extra korting wanneer je maanden voor vertrek een reis boekt.
  • Promotiecodes geven soms recht op een bepaalde vaste of % korting.
  • Familiekorting: het hele gezin inclusief kinderen mee op vakantie voor lage prijzen.
  • Seniorenkorting: bijzondere tarieven voor de 55 plussers.
  • Pretpark combideals: Combineer het vakantiepark met een heerlijk dagje attractiepark of dierentuin.
  • Vermijd het hoogseizoen: De drukte in juli en augustus is door de schoolvakanties extra hoog.

Boekingsadvies: selectiecriteria voor recreatieparken

Onderzoek het magische Menaam en gun jezelf de lekkerste gerechten uit de lokale keuken, avontuurlijke uitjes en rustige avondjes. Eropuit met de kinderen, je beste vrienden, het hele gezin of juist even met z’n tweeën? Voor iedere groep bestaat er een geschikte accommodatie. In de blokken hieronder helpen we jou met het boeken van het beste vakantiepark in Menaam! Andere relevant onderwerp: Herfstvakantie.

Op ligging en faciliteiten zoeken

Familieparken rond Menaam hebben vaak een fijne ligging in of rondom het groen. Speur jij naar campings met een exclusieve of bijzondere ligging? Hieronder vind je een overzicht.

  • Vakantieparken aan het water: samen met de kids zwemmen, varen en vissen (in bijvoorbeeld een rivier, zwemvijver, recreatieplas, meertje).
  • Vakantieparken in het bos: een bospark biedt veel beschutting, privacy en schaduw.
  • Huisdieren toegestaan: heerlijke bungalows waar de hond ook mee mag.
  • Vuurwerkvrije vakantieparken: rustig gelegen parken zonder knallend vuurwerk.
  • Omgeving van attractiepark of dierentuin: op max. 15 minuten afstand van een dagje uit.
  • Park aan zee: een zomers verblijf zoeken aan de kust / het strand.

De meest luxe recreatieparken rondom Menaam vergelijken

Tijdens je reis genieten van een luxe vakantie? Het is heerlijk als je je nergens zorgen om hoeft te maken. Kies dan voor een luxe bungalowpark en reserveer een reis waarbij alles draait om luxe en persoonlijke aandacht. Helemaal tot jezelf komen in een wellness bungalow. Denk aan voorzieningen zoals een whirlpool, bubbelbad, jacuzzi, sauna. Vaak is er ook een spa waar je terecht kunt voor een massage.

  • Wellness / Spa: een ultiem verwenmoment.
  • Jacuzzi / Bubbelbad: het ultieme gevoel van ontspanning in een hottub.
  • Privé zwembad: rustig zwemmen in een apart binnenzwembad.
  • Privé Sauna: geniet van de warmte in een sauna, hottub of zonnebank.
  • Beauty & Schoonheidssalon: bijvoorbeeld met manicure, pedicure of kapper.
  • Verzorgingstype: verblijf met halfpension, logies en ontbijt, volpension of all inclusive.
  • Restaurants (À la carte): genieten van bijzondere gerechten op het park.
  • Adults only: exclusieve resorts puur en alleen voor volwassenen.

Speciale kindvriendelijke parken met zwembad in Friesland

Het familiepark is een aanrader voor een vakantie met het gezin. Het is in dat geval fijn dat er voldoende activiteiten voor kinderen zijn. Bekende voorbeelden zijn: indoor-speeltuin, speelpark, bowling, speeltoestellen, sportvelden, spelletjes. In Nederland tref je prachtige gezinsparken met meerdere zwembaden. Waterplezier voor iedereen: peuterbad, (verwarmd) buitenbad, stroomversnellingen, kinderbad, waterattracties, waterglijbanen. Je kunt zelfs kiezen voor een babyvriendelijk vakantiehuis inclusief kinderbed, bolderkar, wandelwagen, reiswieg, traphekje, babybadje. Voor wat oudere kinderen is een omheinde tuin prettig.

  • Subtropisch binnenbad: een luxe subtropisch zwemparadijs op loopafstand van jouw huisje.
  • Verwarmd buitenbad: gratis toegankelijk voor alle parkgasten.
  • Privé (binnen) zwembad: zwemmen in een rustige binnen-omgeving.
  • Rivier, recreatieplas, zee of meer: heerlijk pootjebaden of een frisse duik nemen.
  • Ligweide / Zonneweide: een royaal strand voor de hele familie.
  • Speeltuin / speelhal: diverse speeltoestellen verspreid over het park (of indoor).

Mooiste vakantiepark Menaam boeken?

Bekijk luxe verblijven in Nederland en boek vandaag nog online

Vakantieparken met hond: mag mijn viervoeter mee?

Dit jaar naar een voordelig vakantiepark in Menaam met hond? In de buurt van deze plaats zijn er grote en kleine vakantieaccommodaties te vinden waar jouw huisdier meer dan welkom is. Heerlijk samen met de hond dwalen door de bossen. Vervolgens kan je lekker samen op adem komen in jouw huisdiervriendelijke cottage of bungalow. Deze plek is perfect voor mensen met honden.

  • Honden worden op veel parken in deze omgeving toegelaten.
  • Vaak geldt er een toeslag van ongeveer €5,00 per huisdier per nacht.
  • Hondvriendelijke parken maken het je erg gemakkelijk: voerbakken, hondendouche, hondenbench, hondenmand, omheinde tuin, hondenstrand.

Kies jouw accommodatie

Vaak heb je de keuze uit huisjes in allerlei soorten en maten. Elk vakantiehuis heeft zowel voor- als nadelen. In de opsomming hieronder treft jij een handig overzicht met de meest alledaagse accommodaties. Of klik door naar een van de andere parken: FranceComfort Bourg Est – Vilgilière, Le Domaine de Vertmarines of Dormio Resort Berck-sur-Mer.

  • Bungalow: een sfeervol vakantiehuisje met meestal 1 verdieping.
  • Chalet / lodge: een gezellig boshuisje op een schitterende locatie in het groen.
  • Appartement: met een hotelkamer wordt alles voor je geregeld (soms ook ontbijt).
  • Mobile home / stacaravan: boek een recreatiewoning en je kunt bij aankomst direct genieten.
  • Glamping: een bijzondere mix van luxe en kamperen in jouw eigen ingerichte tent (lodgetent).
  • Staanplaats: een heerlijk plekje voor jouw eigen camper, caravan, tent of vouwwagen.

Schoolvakanties en reisperiodes

De populaire vakantieresorts in de buurt van Menaam zijn praktisch het gehele jaar geopend. Tijdens feestdagen en schoolvakanties zijn de parken sneller gevuld dan normaal. Het is dan ook aan te raden om voor de drukke maanden op tijd alles te boeken. In het gedeelte hieronder verstrekken we de meest drukke vakantiedagen.

  • Weekendje weg: even heerlijk bijkomen tijdens een (lang) weekend van vrij tot ma.
  • Midweek: een mini vakantie van 5 dagen om er lekker tussenuit te zijn.
  • Week: kom volledig tot rust door 8 dagen (7 nachten) weg te boeken.
  • Zomervakantie: Dit jaar valt deze vakantie tussen (6 juli t/m 1 september 2024). Een populaire periode voor een park aan zee.
  • Herfstvakantie: verblijf vanaf (14 oktober t/m 29 oktober 2023) op toffe Nederlandse recreatieparken.
  • Kerstvakantie: van (23 december 2023 t/m 7 januari 2024) zijn de meeste huisjesparken operationeel.
  • Voorjaarsvakantie: boek een bungalowpark met vroegboekvoordeel (actuele reisperiode (17 februari t/m 25 februari 2024)).
  • Meivakantie: de schoolvakantie loopt dit jaar tussen (27 april t/m 5 mei 2024) met veel bospark aanbiedingen.
  • Feestdagen: Wees er op tijd bij voor Paasweekend (31 maart 2024), hemelvaart (9 mei 2024), pinksteren (19 mei 2024) en oud en nieuw (31 december 2024).

Reserveer groepsaccommodaties tot wel 22 personen

Wil je graag een boeking doen voor een groepsaccommodatie in Menaam voor een geslaagd familieweekend, reünie of even er tussenuit met vrienden? Maak dan een boeking voor een groepsverblijf: dit is een ruime en huiselijke verblijfsplek met veel (exclusieve) faciliteiten. Het recreatiepark heeft amusement voor jong en oud: denk aan fietsverhuur en windsurfen. In het stukje hieronder bekijk je de redenen om te kiezen voor kleine & grote vakantiehuizen in Menaam.

  • 2 personen: een bijzondere tiny house op een unieke plek in de regio.
  • 3/4 personen: beschikbaar met tweepersoonskamers en eenpersoonsbedden.
  • 5/6 personen: van alle gemakken voorzien, denk aan een eigen badkamer en open haard.
  • 7/8 personen: van basis tot luxe inclusief privé zwembad of jacuzzi.
  • 9/10 personen: een zorgeloze vakantie waarbij de eindschoonmaak ook inbegrepen is.
  • 11/12 personen: Een extra groot vakantiehuis inclusief 6 of 7 slaapkamers. Doorgaans met inbegrip van bedlinnenpakket, vaatwasser en meer.
  • 13/14 personen: Je kunt een film kijken op de televisie of stream via het draadloze internet (WiFi).
  • 15/16 personen: een heerlijke villa met inbegrepen kindermeubilair en allerlei handige zaken zoals buitenkeuken, koelkast, kookgedeelte, balkon, diepvries, wasmachine, koffiezetapparaat en waterkoker.
  • 20+ personen: unieke vergaderlocaties met overnachting.

Prijzen van een familiepark september 2024

Alle details ontvangen over de huidige kosten van een vakantieverblijf huren in Menaam? In het volgende gedeelte check je de gemiddelde prijzen in 2024 van een weekend (4 dagen / 3 nachten) in verschillende soorten huisjes. Of klik door voor informatie over parken in Dronryp, Huns en Marsum.

Type accommodatiePrijs weekend (vrij – ma)
Bungalow€481
Chalet€433
Stacaravan / Mobil Home€289
Ingerichte tent€241
Groot vakantiehuis€1539
Gemiddelde onkosten vakantieverblijf op huisjespark omgeving Menaam.

Bekijk de tofste kindvriendelijke bungalowparken online

Bekijk overzicht met last-minutes en boek vandaag nog online!

Vakantieparken Menaam vergelijken: Veel geboekte reisorganisaties en parkaanbieders

Stacaravans tot aan vakantiewoningen kunnen gereserveerd worden via regionale en nationale touroperators. Het gaat om de gezinsparken, bemiddelaars van particuliere huisjes en snel groeiende platforms als Airbnb en Booking.com. Je bekijkt de erkende verhuurbedrijven in het bijgaande overzicht.

  • Center Parcs: De mooiste parken met luxe cottages en zwembaden.
  • Roompot: Een topvakantie met zijn tweeën, met de kids of met de hond.
  • Landal GreenParks: Ook luxe huisjes met jacuzzi en sauna beschikbaar.
  • Topparken: Luxe vakantiewoningen voor gezelschappen van 2 tot 14 personen.
  • Europarcs: In termijnen betalen tot 42 dagen voor aankomst.
  • Novasol: Groot aanbod huisjes in natuurgebieden en stedelijke regio’s.
  • Belvilla: Bijna 3 miljoen gasten ontvangen in 1 jaar tijd!
  • Natuurhuisje: De mooiste vakantiehuisjes midden in de natuur.
  • Bungalowspecials: Ruim aanbod met 900 parken in heel Europa.
  • Pierre & Vacances: Meer dan 165 bestemmingen beschikbaar voor elk budget.
  • Interhome: Altijd de beste persoonlijke service op locatie.
  • Booking.com: Zeer geschikt voor een enkele overnachting of stedentrip.
  • Airbnb: Grote en kleine woningen huren voor jouw vakantie.
  • Reisbureaus: Vakantiediscounter, Thomas Cook, Sunweb, D-reizen, TUI, Prijsvrij voor rondreizen/verre reizen of een heerlijke all-inclusive vakantie.

De weersvoorspellingen van vandaag en morgen

In deze plaats heb je het zeeklimaat. De beste reistijd is mei t/m september. De jaartemperatuur over 12 maanden is gemiddeld 14 graden celcius. De maand juli is doorgaans het warmst (26 graden °C). In de grafiek hieronder tonen wij de weersvoorspellingen voor de komende dagen in het gebied van vakantiebestemming Menaam (Friesland).

Weerbericht zaterdag 21 september 2024


Bekijk alle vragen en antwoorden over recreatiewoningen in de FAQ

Waarom een huisje huren op een bungalowpark in Menaam?

Menaam is een mooie omgeving waar voldoende te doen is voor natuurliefhebbers en sportievelingen. Als je aankomt bij jouw vakantiehuis dan voel je direct het ultieme vakantiegevoel. De keuze voor een mobil home of huisje op een gezinspark heeft veel voordelen. Je hebt alles binnen handbereik, er zijn veel activiteiten voor de kinderen en je logeert in of net buiten een mooi natuurgebied.

Is mijn hond ook toegestaan op het park?

Ja, er bestaan vakantieparken met hond toegestaan in Menaam en in de omliggende plaatsen. Gewoonlijk zijn er niet meer dan twee huisdieren toegestaan per cottage. Doorgaans gelden er wel strikte regels: je moet de hond aanlijnen (maximaal 2.50 meter) en het uitlaten doe je altijd buiten de camping. Er zijn zelfs speciale hondenbungalows. Daarnaast kan je kiezen voor diverse huisdiervrije vakantieparken.

Wat zijn leuke dingen om te doen en te bekijken?

Menaam ligt in de regio Friesland, in Nederland. Dit is ontegenzeggelijk een vaak bezochte Nederlandse en natuurrijke plek. In deze natuurlijke omgeving kan je goed ontspannen en kan je urenlange wandelingen of fietstochten maken. De regio leent zich ook goed voor een dagje uit naar authentieke plaatsjes en concertzalen. Ben jij sportief aangelegd? Je hebt ook mogelijkheden zoals: kanoën, paardrijden, watersporten, varen, klimmen, kajakken.

Wat betaal ik voor een huisje huren op een recreatiepark?

Een huuraccommodatie boeken op het goedkoopste vakantiepark in de omgeving van Menaam is al haalbaar vanaf €77 voor één dag. Dat is prijziger ten opzichte van een particulier huis of een staanplaats voor jouw tent op de camping. In ruil daarvoor profiteer je wel van extra comfort zoals o.a. eigen badkamer, open haard, eigen slaapkamer, hottub, extra privacy, ingerichte keuken. Goed om te weten: boek een half jaar van tevoren of boek met last-minute voordeel voor extra voordeel.

Plaats een reactie